Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen se necítí být pod vyšším tlakem než loni

Räikkönen se necítí být pod vyšším tlakem než loni

Podle Fina je nejdůležitější nyní sbírat body.

Přestože je letošní šampionát snad ještě vyrovnanější než byl ten loňský, Kimi Räikkönen necítí, že by byl pod větším tlakem.

"Myslím, že je to více méně dost podobné loňskému roku," řekl pragmatický Fin. "Moc se toho nezměnilo. Vloni jsme měli pár špatných závodů, kdy se nám nepovedlo dojet do cíle, to samé nás potkalo letos.

Máme dvě vítězství a dost slušnou rychlost, stejně jako předtím. Jediný rozdíl vidím v tom, že je to v této sezóně mnohem těsnější co se bodů týče. Snad nám to tedy pomůže a vrátíme se dopředu v době, kdy na tom skutečně záleží."

Ohledně šancí na vítězství v Silverstone zůstává mistr světa jako obvykle v předpovědích opatrný.

"Minulý rok jsme tu byli silní," připomněl Räikkönen, který musel před touto GP vyměnit motor. "Ale když se podíváme na poslední testy, McLaren vypadá rovněž silně. Takže to podle mého bude těsný souboj, zrovna tak jako minulý rok to bylo vyrovnané, nevidím důvod, proč by to mělo být nyní jiné."

Poté, co v Magny-Cours Fin přišel o jasné vítězství, se chce Räikkönen zaměřit hlavně na stahování náskoku svých soupeřů.

"Je vždy důležité závody vyhrávat, ale pak také záleží na tom, jak si vedou ostatní. Pokud dokážete dojet závod před nimi, přestože to nestačí na vítězství, není to zas taková tragédie. Kdybychom nevyhráli, druhé místo také není nejhorší.

Kdykoli, kdy jsme schopni přijet do cíle před lidmi, kteří jsou před námi v šampionátu, tak je to dobré. Je tu mnoho věcí co se může přihodit.  Pochopitelně se ale pokusíme zvítězit, měli bychom k tomu mít všechny předpoklady, tak uvidíme co s tím uděláme."