Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rozhovor s Markem Webberem

Rozhovor s Markem Webberem

Australský jezdec odpovídal na otázky ohledně příští sezony.

Otázka: "Příští rok je tedy krokem do neznáma?"

Mark Webber: "Nemáme ponětí. Bude to jako kdybychom si hodili mincí, budeme si muset počkat, jak na tom jednotlivé týmy budou. Osm týmů si zvolilo KERS od Magneti Marelli. BMW a McLaren si vyvíjí vlastní zařízení. Některé týmy zavedly paralelní vývojový program, aby zjistily, zda má vůz s namontovaným systémem KERS šanci v Melbourne vyhrát. Mnoho lidí by si samozřejmě přálo, aby se to odložilo o rok. Od oznámení o zavedení KERS pracovali vážně tvrdě. Je to docela zavazující, některé týmy na tuto novinku vynaložily 50 milionů liber. To je vážně velký výdaj."

Otázka: "Provází vás v očekávání příští sezóny spíš vzrušení, nebo obavy? Nepřál byste si vzhledem k vašim výsledkům, aby se pravidla neměnila?"

MW: "Raději bychom měli stávající pravidla, ale to se nesplní. Z KERS nemám vůbec radost. Ostatní změny jsou v pořádku. To, že soupeříme s tak zvučnými týmy, dělá Red Bullu dobré jméno. Co se týče spolehlivosti, umlčeli jsme mnoho kritiků. Bez výmluv jsme na sobě zapracovali a výsledky se dostavily. Do konce roku zbývá ještě osm závodů, a tak chceme v našem snažení vytrvat. Jdeme správným směrem, závody se nám letos celkem daří.

Myslím, že příští rok budou závody mnohem otevřenější, všichni si budou zvykat na nová pravidla. Když se podíváte, jak velké rozdíly mezi týmy v posledních třiceti závodech byly, musíte uznat, že se přistoupilo k mnoha dobrým rozhodnutím. Možná byl dobrý nápad uvést všechny změny v platnost v jeden okamžik. Přeji komentátorům hodně síly, aby dokázali vše co se bude při Grand Prix dít náležitě popsat."