Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

David Coulthard hovoří o své budoucnosti jako diplomat

David Coulthard hovoří o své budoucnosti jako diplomat

Dokáže však přitom být alespoň vtipný.

Od příští sezóny dozná jezdecké složení týmu McLaren změny. Eso Williamsu Juan Pablo Montoya se stáji z Wokingu upsal se značným předstihem. David Coulthard  naopak po devíti letech McLaren pravděpodobně opustí.
 
Objevilo se množství spekulací na téma možného angažmá skotského pilota. V poslední době je nejvíce diskutováno možné angažmá v Jaguaru. Jak hodnotí David podobné spekulace?
 
"Oznámení jsou oznámení. Mohu snad mezitím říci, že vám to řeknu, ale zůstane to jen mezi mnou a vámi? Asi ne, že ano. Všichni si budou muset počkat. Lidé pokračují ve spekulacích a zatahují do nich všechny jezdce jednající o prodloužení smlouvy. Do doby, než dojde k oficiálnímu oznámení, se však jedná jen a jen o spekulaci."
 
Pokud je Skot skoupý na slovo co se průběhu jednání týče, mohl by alespoň prozradit, zda-li vůbec plánuje setrvat ve formuli 1.
 
"Mou momentální prioritou je blížící se Grand Prix Monaka. Chci odvést dobrou práci a věnuji tomu veškerou energii."
 
To nebyla příliš konkrétní odpověď. Co by mohlo Davidovi pomoci více, aby získal solidní angažmá i pro příští rok? Je to spíše silné a spolehlivé auto, které mu napomůže v dosažení uspokojivého výsledku a nebo jezdecké zkušenosti a v minulosti dosažené výsledky?
 
"Myslím si, že pokud nemáte minulost, napíšou buď vedle vašeho jména slovo potenciální a nebo ve formuli 1 moc dlouho nevydržíte. V minulosti jsem byl také jezdcem bez minulosti a jediné co jsme měl bylo to slovo potenciální. Pak to slovo přetavíte na výsledky v závodech. Jsem spokojený, když se dívám na výsledky, kterých jsem dosáhl."
 
Myslí si David opravdu, že mu výsledky dosažené v minulosti mohou pomoci?
"Počkejme a uvidíme," odpovídá Skot.
 
To nezní příliš pozitivně.
"Naopak. Jsem velmi pozitivní, ale nemohu Vám říci..."
 
Je jasné, že Coulthard toho moc neprozradí. Pokud budeme parafrázovat co bylo doposud řečeno, pak David zatím neřekl, že jednání vypadají dobře.
 
"Vypadá to velmi dobře. Je to tak lepší?"
 
Zdá se, že konkrétní odpovědi se lze v tomto okamžiku jen stěží dočkat.
 
"Nemohu nic říci do okamžiku, než mohu něco říci."
 
Usiluje David vůbec o angažmá pro příští rok? Na začátku roku dokonce Ron Dennis prohlásil, že pokud Coulthard nenajde odpovídající místo, preferoval by raději pozici testovacího jezdce.
 
"Asi to nebude příliš originální odpověď, ale chtěl bych závodit letos! To jste však asi tušili, že ano?"