Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Česká Lola v kvalifikaci nestačila pouze na peugeoty

Česká Lola v kvalifikaci nestačila pouze na peugeoty

1000 km Nurburgringu - kvalifikace

Velkým úspěchem pro české barvy skončila kvalifikace na zítřejší závod 1000 kilometrů Nurburgringu, když naše Lola Aston Martin se Stefanem Muckem za volantem porazila oba vozy Audi R10 TDi a na startovním roštu se postaví na třetí příčku. Nestačila tak pouze na tovární peugeoty, které jí ujely o více než sekundu.

Pole-position v kategorii LMP1 vybojoval Marc Gene s vozem č. 7, když o dvě desetiny sekundy překonal Pedra Lamyho s vozem č. 8. Za naší Lolou pak skončil o tři desetiny sekundy Alexandre Premat, když byl o nicotnou půldesetinku rychlejší než jeho kolega Dindo Capello.

Jeho ve třetí řadě doplní Olivier Panis s vozem Courage-Oreca. Na sedmém místě stojí vítěz kvalifikace v kategorii LMP2 Jos Verstappen, pilotující vůz Van Merksteijn Porsche. O půl sekundy horší čas zajel Casper Elgaard z týmu Essex.

K velké radosti českých fandů bude pole-position třídy GT1 v českých barvách, když Tomáš Enge se svým Aston Martin DBR9 porazil o více než sekundu corvetty Oliviera Beretty a Guillaume Moreaua.

Anthony Beltoise s vozem Ferrari 430 týmu Farnbacher vyhrál kvalifikaci nejslabší kategorie GT2. Elitní trojku doplnily dva vozy Porsche týmů Felbermayr-Proton a IMSA Performance Matmut, řízené Marcem Liebem, resp. Richardem Lietzem.