Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Enge a Šťovíček na startu slavné 24hodinovky ve Spa

Enge a Šťovíček na startu slavné 24hodinovky ve Spa

Startují ve voze Aston Martin DBRS9 (č.8) ve třídě GT3 PRO-AM.

Tomáš Enge a Jan Šťovíček absolvují o nadcházejícím posledním červencovém víkendu vytrvalostní závod Total 24hrs of Spa v týmu GPR Aston Martin Racing s vozem Aston Martin DBRS9 kategorie GT3.

Tomáš Enge si téměř dvouměsíční pauzu mezi závody FIA GT1 World Championship zkrátí startem v klasické čtyřiadvacetihodinovce konající se na belgickém okruhu Spa-Francorchamps ve dnech 28. až 31. července. Český jezdec, který jednodenní maratón absolvoval naposledy v lednu tohoto roku v Daytoně, bude startovat v týmu GPR Aston Martin Racing.

Svůj debut ve čtyřiadvacetihodinovém závodě si na začátku tohoto roku v Dubaji odbyl druhý český jezdec v posádce týmu GPR Aston Martin Racing Jan Šťovíček. Ten se v letošní sezóně pravidelně účastní šampionátu FIA GT3 s vozem Mercedes-Benz SLS AMG české stáje Gravity-Charouz Racing.

Slavný závod 24hrs of Spa-Francorchamps, který se v pohoří Eifel jezdí od roku 1924, bude letos zařazen do premiérového ročníku Blancpain Endurance Series. Tyto vytrvalostní závody jsou vypsány pro vozy specifikace GT3 a GT4, které budou poprvé na sedmikilometrovém okruhu hrát hlavní roli, když v předešlých ročnících bojovaly o vítězství vozy kategorie GT2 a GT1.

Tomáše Engeho a Jana Šťovíčka doplní v závodě Total 24hrs of Spa v týmu GPR Aston Martin Racing Belgičan Eddy Renard a Brit Gavin Pickering. Jejich vůz Aston Martin DBRS9 GT3 se startovním číslem 8 je zařazený do kategorie Pro-Am Cup.

Závod Total 24hrs of Spa můžete v přímém přenosu sledovat na televizní stanici SPORT 5 a to ve čtyřech vstupech. V sobotu 30. července start závodu od 15:55 hod a noční část od 21:00 hod, nedělní dopolední část od 9:00 hod a konec závodu od 14:00 hod.

Tomáš Enge: „Na belgickém okruhu Spa-Francorchamps jezdím pravidelně každý rok a každý rok se sem velmi rád vracím. Závod pojedu s mým oblíbeným vozem Aston Martin ve specifikaci pro kategorii GT3, která tu letos hraje hlavní roli. Auto máme rychlé, ale moji týmoví kolegové jsou méně zkušení jezdci, a tak naším úkolem bude především dojet do cíle. Rozhodovat bude také počasí, které je zde v pohoří Eifel nevyzpytatelné.“

Jan Šťovíček: „Původně jsem měl ve Spa absolvovat jen závod Lamborghini Super Trofeo, ale když se vyskytla nabídka jet i čtyřiadvacetihodinovku, neváhal jsem a přijal ji. Spa je jeden z mých nejoblíbenějších okruhů, takže se určitě moc těším. Jsem rád, že mám v posádce Tomáše, který tým určitě posune dopředu. Doufám, že se rychle sžiji s Astonem, který neznám, jenž je na ovládání určitě náročnější než Mercedes nebo Lamborghini.“

Užitečné informaci k závodu Total 24hrs of Spa

Startovní listinu naleznete ZDE

Časový harmonogram naleznete ZDE

Livetimig naleznete ZDE