Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vedení Doningtonu představilo plán nového okruhu

Vedení Doningtonu představilo plán nového okruhu

Závod formule 1 se na něm pojede už v roce 2010.

Ředitelství britského okruhu Donington Park představilo změny tratě, na které se od roku 2010 opět bude jezdit Velká cena Velké Británie. Okruh projde změnou profilu a také modernizací zázemí.

Podle plánu by se měla boxová ulička přestěhovat na dnešní Starkey's Straight, kde bude na vnitřní straně trati vybudována nový boxová budova. Změní se profil zatáčky Coppice kvůli novému nájezdu do boxů.

Znamená to tedy, že v tomto prostoru zmizí šikana, po průjezdu cílem se trať bude mírně stáčet doleva a klesat dolů do vracečky Melbourne, která se tak stane první zatáčkou okruhu.

Dále bude trať prodloužena, namísto dosud následující vlásenky do původní cílové rovinky povede trať rovně do nové klesající levotočivé zatáčky, která piloty přivede do levé vlásenky. Pak začne trať stoupat zpátky na původní cílovou rovinku.

Plánek nového okruhu si můžete prohlédnout zde

"Potvrzení těchto plánů odstartuje projekt masivní přestavby a novou éru Donington Parku. Je to úžasně vzrušující čas pro všechny, kteří se na tom podílejí," řekl výkonný ředitel Donington Parku Simon Gillett.

"Jsme potěšeni plány a až budou práce dokončeny, budeme mít zázemí, které bude chloubou světového šampionátu."

Bylo také potvrzeno, že dosavadní prezident Lee Gill opustil společnost po vzájemné dohodě.

"Rádi bychom poděkovali panu Gillovi za práci, kterou na okruhu odvedl za uplynulých 18 měsíců, ve kterých jsme si zajistili pořádání britské velké ceny formule 1.

"Pan Gill už má jiné zájmy a my mu přejeme jen úspěch. Jeho odchod je součástí plánované restrukturalizace společnosti, která teď upíná svojí pozornost přímo do budoucnosti, pracujíce na přestavbě trati a pořádání Velké ceny Velké Británie 2010."

Donington má desetiletý kontrakt na pořádání britské velké ceny počínaje rokem 2010.