Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Donington čeká na schválení plánů přestavby

Donington čeká na schválení plánů přestavby

V roce 2010 se zde pojede Velká cena Velké Británie.

Okruh Donington Park se podle smlouvy uzavřené s Berniem Ecclestonem stane od roku 2010 na deset let dějištěm Velké ceny Velké Británie. Trať ale bude muset být významně upravena, protože v dosavadním stavu nevyhovuje standardům formule 1.

Plány na rekonstrukci okruhu již byly vytvořeny, 8. ledna budou o jejich schválení jednat úřady hrabství Leicestershire. Ředitel okruhu Simon Gillett věří, že rekonstrukční práce dostanou zelenou.

"Jsme si jistí, že máme plány v kapse. Od jednání, které proběhne 8. ledna, očekáváme kladný výsledek."

Úřady v hrabství South Derbyshire šance na schválení ještě podpořily, podle nich bude pořádání velké ceny formule 1 pro region přínosem.

Ředitel z oddělení služeb v úřadu South Derbyshire Mark Aflat řekl: "Vývoj nabízí významné ekonomické příležitosti. Velká cena má potenciál zaujmout jak diváky, tak investory. Přinese to kraji nové investice a příležitosti pro zaměstnání na vysoké úrovni."

Jako problém by se mohlo jevit navýšení hladiny hluku v okolí, Aflat ale ujišťuje, že významné změny hluku pocítí jen minimum oblastí.

"Přestavba trati bude celkově prospěšná, přinese jen velice málo neblahých změn. Nicméně, je zde několik málo míst, které pocítí znatelné změny hladiny hluku."

Horší zatím spíše je, že se Gillettovi nepodařilo dospět k dohodě s místím letištěm, po kterém požadoval v době konání velké ceny omezení provozu. Vedení letiště ale oznámilo, že i během konání velké ceny bude pokračovat v běžném provozu a dalo vědět, že právě konání velké ceny je novinkou, proto by se právě to mělo přizpůsobit bezpečnostním požadavkům.