Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

V Donington Parku začala přestavba okruhu

V Donington Parku začala přestavba okruhu

První fáze zahrnuje úpravy terénu a výstavbu nového tunelu.

Přestavba okruhu v Donington Parku pro potřeby pořádání Velké ceny Velké Británie formule 1 bylo po nedávném schválení zahájena. Závodní vozy v areálu vystřídaly stavební stroje, které začaly s první fází modernizace okruhu.

Úvodem projektu za 100 milionů liber jsou výkopové práce, úprava terénu pro novou vnitřní sekci okruhu a výstavba tunelu specializovaného pro vjezd vozů s nadměrným nákladem mezi úseky Coppice a McLeans.

V dalších fázích přestavby bude přesunut prostor startu a cíle, změna profilu okruhu, výstavba nového paddocku, zdravotnického a tiskového centra a kompletní úprava odpovídající bezpečnostním standardům formule 1.

Ředitel okruhu Simon Gillett nedávno potvrdil, že krátce poté, co bude plán přestavby schválen, samotná přestavba začne.

"Uvidíte, že se začne pracovat velice rychle. Nejdříve přijde na řadu úprava terénu, ale první velkou změnou bude tunel. Mezi úseky budeme Coppice a McLeans budeme mít nový tunel pro vjezd vozů s nadměrným nákladem, s jeho stavbou se začne dnes a jeho stavba skončí dvacátého února.

Další fáze se bude týkat boxů a paddocku, možná už při závodě MotoGP v červenci uvidíte všechno v konečném stavu."

Bernie Ecclestone navštíví okruh v září a následně ještě jednou v březnu příštího roku, aby zkontroloval, zda práce probíhají podle plánu a první z deseti Velkých cena Velké Británie, která se pojede v roce 2010, bude moci proběhnout bez problémů.