Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Räikkönen: "Byl to velmi dlouhý ročník, těším se na pauzu"

Räikkönen: "Byl to velmi dlouhý ročník, těším se na pauzu"

Teď ještě Ferrari musí zabrat ze všech sil v posledním závodě sezóny.

Pro stále ještě úřadujícího mistra světa, Kimiho Räikkönena, bude těžké hledat v letošní nevýrazné sezóně nějaká pozitiva. Fin by jen velmi nerad zažil podobnou situaci i příští rok, a tak volá po tom, aby se tým poučil z neobvyklého množství chyb, kterých se v tomto ročníku společně dopustili.

"Zrovna moc věcí, z kterých bych si mohl odnést něco kladného, v již téměř uplynulé sezóně nebylo," přiznal Räikkönen. "Musíme analyzovat každý jednotlivý detail toho, co se letos událo, a poté je třeba poučit se z našich chyb, abychom se pro příští ročník zlepšili na všech frontách.

Teď tomu ale musíme dát ještě všechno v posledním závodě roku 2008."

Podle Icemana čeká tým přes zimu spoustu práce s ohledem na to, že v příští sezóně nás čeká na monopostech formule 1 mnoho změn, a bude velmi složité se s nimi vypořádat nejlépe ze všech.

"Čeká nás několik nových pravidel a my budeme muset přes zimu tvrdě makat. Nemohl jsem vyhrát titul v jezdcích letos, ale ujišťuji vás, že se o tom pokusím příště znovu."

Räikkönen přiznává, že na okruhu v Interlagosu bude McLaren těžkým oříškem, hodně bude záležet na tom, jak se komu povede nastavit vůz.

"Musíme si počkat do pátečních tréninků, abychom si udělali představu, jaké šance máme," prohlásil. "Bude to ale proti McLarenu, obzvláště v kvalifkaci, velmi těžké. V posledních dvou závodech jsem měl v třetí části kvalifikace mnohem lepší pocit, když bylo paliva v nádrži více. Je důležité věřit v náš vůz a v to, že je možné zaútočit, to dělá rozdíl.

Doufám, že budeme schopni nalézt to správné nastavení, několikrát jsme mu byli velmi blízko. Na začátku roku to šlo celkem hladce, ale poté jsme sešli z cesty, a nemohli jsme se na ni dostat zpátky. Byl to velmi dlouhý ročník a už se nemohu dočkat, až budeme mít pauzu."