Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Fernando Alonso by nejraději odebral Ralfovi superlicenci

Fernando Alonso by nejraději odebral Ralfovi superlicenci

Podle Ralfa je zase Španěl nezkušený.

Podle Fernanda Alonsa by mělo být přehodnoceno vydání superlicence Ralfovi Schumacherovi. Právě superlicence přitom opravňuje piloty k závodění ve formuli 1. Je to v podstatě takový řidičák pro nejrychlejší monoposty. Španěl přišel s tímto prohlášením na adresu německého pilota po nedělní Grand Prix Monaka.

Alonso jel na průběžném třetím místě a v tunelu předjížděl pilota williamsu o kolo. Ze záběrů kamer se zdálo, že se na špinavé straně tratě dostal příliš blízko k bariéře a následně do ní narazil. Jednalo se o incident ve veliké rychlosti a samozřejmě i konec veškerých nadějí. Když kolem něj Ralf projížděl, tak si Alonso neodpustil gesto, které popisovalo jeho momentální pocity.

Pilot Renaultu uvedl, že strávil ´roky´ za Ralfem, kterému bylo navíc opakovaně máváno modrou vlajkou. "Možná je barvoslepý," prohlásil mimo jiné Alonso.

"Chystal jsem se jej přejdet v tunelu, ale když jsem byl na jeho úrovni, tak opět přidal plyn. Díky tomu jsem byl příliš široký a narazil do bariéry. Doufám, že mu odeberou na tři nebo čtyři závody superlicenci."

Incident v Monte Carlu nebyl první situací, kdy si měli oba jezdci co vysvětlovat. Podle Ralfa je Fernando nezkušený a udělal chybu.

"Je nezkušený," prohlásil Němec. "Jeho vzteku však rozumím. Snaží se najít někoho, na koho by to mohl svést. Ať se však nedívá na mě."

FIA za tento incident nikoho nepotrestala.