Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alguersuari nahradní Webbera v Závodě šampionů

Alguersuari nahradní Webbera v Závodě šampionů

Australanovu účast znemožnila zlomenina nohy.

Mark Webber měl být jedním z účastníků slavného Závodu šampionů, který se bude konat už tuto neděli na londýnském stadionu Wembley.

Australský pilot Red Bullu ve formuli 1 měl ale před dvěma týdny nehodu, když se během vlastního dobročinného závodu při jízdě na kole srazil s terénním vozem a utrpěl zlomeninu nohy.

Ta mu samozřejmě brání v účasti na této akci, místo něj tak musel být nalezen náhradník. Tím bude šampion britské formule 3 Jaime Alguersuari. Španěl se tak v osmnácti letech stane historicky nejmladším účastníkem tohoto závodu.

Alguersuari je z této možnosti nadšený: "Pozvání k účasti na Závod šampionů je pro mě absolutně nečekané v tomto pro mě nezapomenutelném roce, poté, co jsem vyhrál britskou formuli 3. Jsem velice hrdý na to být v tak skvělé skupině jezdců.

Někteří z nich se stali světovými šampiony už v době, kdy jsem ještě závodil na motokárách, takže závodit proti nim bude něco velice speciálního. Jsem formulový jezdec a Závod šampionů bude jednou z mých prvních možností závodit v cestovním nebo soutěžním voze.

Je mi teprve osmnáct a závodní licenci mám pouze šest měsíců, ale udělám vše proto, abych přispěl dobré podívané."