Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alguersuari našel místo jako testovací jezdec Pirelli

Alguersuari našel místo jako testovací jezdec Pirelli

Nové pneumatiky už testuje Lucas di Grassi.

Jamie Alguersuari se bude od letošní sezóny spolu s Lucasem di Grassim podílet na testování pneumatik Pirelli.

Španěl, se kterým po loňské sezóně neprodloužila stáj Toro Rosso smlouvu, neměl pro letošní sezónu zajištěno místo u žádného týmu. Pirelli tak vůbec poprvé má k dispozici hned dva testovací jezdce.

Při čtyřech testech v Jerezu, Monze, Barceloně a ve Spa-Francorchamps budou oba jezdit s dva roky starým vozem Renault R30. Cílem je přitom příprava pneumatik Pirelli pro příští sezónu.

"Jsem opravdu velmi šťastný, že mám tuto příležitost," řekl Alguersuari. "Před týdnem jsem oslavil 22. narozeniny, a teď mi Pirelli dalo ten nejlepší možný dárek.

Nemůžu se dočkat, až začnu s touto velmi důležitou a náročnou prací, jakožto vývojář nových pneumatik. Moc toužím po tom vrátit se za volant vozu F1 a znovu závodit, takže tohle je pro mě skvělá šance."


Podle Alguersuariho slov bylo jeho největším snem vrátit se co nejdříve do vozu Formule 1, což se mu nyní splní.

"Myslím, že si sedačku v F1 zasloužím a o tom mi jde," řekl Alguersuari Autosportu. "V tuto chvíli jsem s BBC (v roli komentátora - pozn. redakce), což je dobré, protože zůstávám ve Formuli 1 a dává mi to větší rozhled, mým cílem je tady ale znovu závodit a ukázat, co umím.

Minulý rok jsem dokázal, že jsem talentovaný jezdec, a z vozu, který jsem měl, jsem vyždímal maximum. Nevím, jestli se vrátím do Formule 1, mám ale dva a půl roku zkušeností, vím, jak auta fungují a jsem tady proto, abych využil každé naskytnuté příležitosti. Nejlepší pro mě je najít způsob, jak si udržet sedačku ve voze Formule 1."