Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alguersuari očekává chaotický závod

Alguersuari očekává chaotický závod

Postarat by se o něj mohl déšť, který je předpovídán.

Jaime Alguersuari očekává, že nedělní Velká cena Brazílie bude kvůli předpovídanému dešti chaotická.

Španěl dnes dokončil kvalifikaci na 13. místě. Je také spokojen s tím, že porazil Sauber, se kterým jeho tým Toro Rosso bojuje o sedmé místo v Poháru konstruktérů. Toro Rosso ztrácí na svého soupeře před posledním závodem sezóny jediný bod.

Alguersuari si je ovšem vědom, že body se rozdělují pouze v neděli a řekl, že je důležité, v případě, že bude pršet, zůstat klidný.

"Třinácté a čtrnácté místo na roštu není pro tým tak špatné," řekl Alguersuari. "Jsem rád, že jsem na startu před saubery, body se ale rozdávají jen v neděli, kdy můžeme kvůli dešti očekávat chaotický závod.

Klíčem bude v těchto podmínkách neudělat nic hloupého, nepouštět se příliš do rizika, zůstat klidný a dokončit závod. Podmínky na trati se od dnešního rána hodně změnily, pokud ale zaprší, nebudou se zlepšovat a mohl by to být zajímavý závod."


Jeho týmový kolega Sebastien Buemi odstartuje ze čtrnácté pozice. Švýcar není se svou pozicí příliš spokojen, jelikož kvůli technickému problému nemohl zajet v závěrečném tréninku žádný čas.

"S výsledkem nejsem příliš spokojen a to i přesto, že cítím, že jsem dnes odpoledne udělal to nejlepší," řekl. "Nicméně, na kvalifikaci jsme neměli dobrou přípravu, jelikož jsme ráno nemohli jezdit.

Když k tomu přičteme fakt, že jsem nejel ani v prvním tréninku, kdy v mém autě seděl Jean-Eric Vergne, odjel jsem za tento víkend jen pár kol. Z těchto chyb se musíme poučit a ujistit se, že se nebudou opakovat. V zítřejším závodě je všechno možné, protože si myslím, že je naše auto docela konkurenceschopné, takže doufám, že budu mít úspěšné odpoledne."