Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

FOTA: "V dohodě Ferrari s Ecclestonem nevidíme problém."

FOTA: "V dohodě Ferrari s Ecclestonem nevidíme problém."

Otázka ohledně příjmů z práv F1 je stále na stole.

Místopředseda Asociace týmů formule 1 (FOTA) a prezident Toyoty, John Howett, řekl, že speciální finanční dohoda mezi Ferrari a Berniem Ecclestonem se nestane bodem sváru mezi týmy asociace. Howett dále řekl, že se Ecclestone snaží uveřejněním detailů týmy rozštěpit.

O detailech nadstandardní dohody mezi Ferrari a šéfem formule 1 jsme vás informovali v článku Montezemolo zkritizoval Ecclestonův způsob vedení F1 .

Howett ve své výpovědi údává, že se mezi členy FOTA o výhodnějších podmínkách pro Ferrari ví a dodal, že Ecclestonův útok není nic nového.

"Asi se snaží rozkolísat asociaci, ale všechny informace, které uvedl, již byly mezi týmy známy a dobře se o nich vědělo, takže se to nesetkalo s očekávanými reakcemi, protože všichni si jsou vědomi historické role Ferrari."

Howett dále řekl, že členové asociace stále chtějí diskutovat o finančním podílu pro týmy.

"Myslím si, že většina cítí, že příjmy moderního profesionálního sportu jsou normálně rozdělovány více ve prospěch účastníků než ve prospěch majitele komerčních práv."

Prezident Mezinárodní automobilové federace (FIA) Max Mosley připustil, že jsou teď týmy jednotnější než kdykoliv předtím při spolupráci na snižování nákladů.

"Test jejich jednoty ale teprve přijde, až se bude jednat o oblastech, ve kterých se jejich názory značně liší nebo až budou ohroženy životní zájmy."