Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Heidfeld očekává v příští sezóně více kolizí

Heidfeld očekává v příští sezóně více kolizí

Jezdci budou přicházet o přední křídlo, než si zvyknou na jeho šířku.

Pilot týmu BMW Sauber Nick Heidfeld předpokládá, že minimálně na začátku příští sezóny diváci uvidí více kontaktů, ve kterých jezdci budou poškozovat přední křídlo. To je totiž podle nových pravidel mnohem širší než tomu bylo doposud.

"Myslím, že by se to mohlo stávat častěji, zejména ze začátku, protože si na to musíte zvyknout. Když sedíte ve voze, nevidíte přední křídlo. Fajn, víte, že tam je, ale musíte si zvyknout, že je jiné než minulých letech a možná na startu, nebo ve velmi rychlé situaci, kdy musíte zareagovat bez přemýšlení, si dokážu představit, že uvidíme více doteků."

Heidfeld přiznal, že když nové křídlo s týmovými kolegy Robertem Kubicou a Christianem Klienem poprvé zkoušel, bál se, že o něj přijde už jen samotnou jízdou po trati.

"Když jsem vůz poprvé viděl, byl jsem přesvědčen, že přední křídlo ulomíme hned v prvním kole. Ale nestalo se tak a nebyl s tím žádný problém."

K novým aerodynamickým předpisům Němec říká, že je ještě příliš brzy na to posuzovat jejich přínos na předjíždění.

"Není tajemstvím, že s křídly, která máme, budeme předjíždění méně ovlivněno vírem vzduchu a proto by mělo být mnohem snazší za někým jet. V tuto chvíli je to ale těžké říci."