Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Přesun týmů a technologického vybavení mezi GP

Přesun týmů a technologického vybavení mezi GP

Pohled na logistiku týmů formule 1.

Sportovní šéf BMW Mario Theissen poodhalil pokličku logistického zázemí týmu Williams. Protože ihned následující týden po vzrušujícím závodu v monackém knížectví se jede další velká cena na okruhu Nürburgring, čeká všechny týmy formule 1 celkem rychlá a náročná přeprava veškerého technického vybavení.
 
"Absence obvyklé dvoutýdenní přestávky mezi závodními víkendy nutí týmy pracovat enormní rychlostí a zavést speciální logistické postupy pro rychlý a komplikovaný přesun. GP Monaka je první ze šesti letošních velkých cen, které se konají v rozmezí jen 8 týdnů."
 
"Monako a příštích 5 závodů jsou těsně na sebe navazující události. Monako a Nürburgring, Montreal a Indianapolis a nakonec Magny-Cours a Silverstone jsou de facto tři dvojzávody, jejichž přípravu a zabezpečení musíme zvládat v nadcházejících týdnech. Pro organizátora nezbytné logistiky to pochopitelně znamená silné nasazení a absolutně žádným čas na odpočinek."
 
"Ihned po konci dramatické GP Monaka, byly naše vozy rozebrány a pouze podvozky budou cestovat nákladním autem přímo k Nürburgringu. Všechny další součásti jako řízení, zavěšení kol nebo převodovky budou nákladním letadlem navráceny do továrny v Grove.  Zde budou podrobeny obvyklé kontrole, případně budou nahrazeny novými komponenty."
 
"Mimoto budou části kapotáže a přítlačná křídla opatřena novým nátěrem a příslušnými nápisy, které jsou určeny pro evropskou GP. Motory BMW P84 byly z monopostů vymontovány již v neděli večer a poslány nákladním autem do  centrály BMW v Mnichově, odkud se nové agregáty posílají přímo na Nürburgring.
 
"Hlavní kamióny Williamsu a BMW a obytné automobily budou cestovat přímo z Monaka na Nurburgring, první z nákladních aut opustily Monako v neděli pozdě večer, vše jde podle plánu. Technické vybavení dorazilo na Nürburgring okolo pondělní půlnoci a poslední nové součásti přijdou během dnešního dne."
 
"O čtrnáct dní později budeme muset zvládat stejně těsný časový rozvrh, ale tentokrát na americkém kontinentu."