Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Williams oficiálně představil letošní zbarvení

Williams oficiálně představil letošní zbarvení

Tým z Grove také věří v návrat ztracené formy.

Williams dnes světu oficiálně představil barevné provedení svého FW31, se kterým nastoupí do letošní sezóny. Zbarvení se ve velké míře podobá tomu loňskému, v některých detailech se ale liší. Tým z Grove zatím v testech používal tmavě modrou barvu na celém voze.

Stáj Sira Franka Williamse věří, že se letos vrátí na příčky nejvyšší, už kvůli nepovedené loňské sezóně, kterou obětovala vývoji letošního vozu.

Ačkoliv je podle týmu vítězství snem, plně uspokojit by je mohlo jen umístění v elitní trojce.

"Velice rádi bychom vyhráli, nebo byli celou dobu mezi prvními třemi. Ale být velice blízko první třem by byl za ten rok velký krok vpřed. Není to nemožné, ale záleží, jak se nám podaří zima. Mohli bychom také mít nějaké štěstí." řekl Williams.

Kromě nového zbarvení se na voze FW31 objevily také dva zcela nové aerodynamické prvky umístěné vedle kokpitu. Tato křidélka by měla usměrnit proud vzduchu kolem vozu k zadnímu křídlu.

Williams doufá, že jim velká změna pravidel pomůže vrátit se na příčky nejvyšší, jeho poslední vítězství se totiž datuje až k Velké ceně Brazílie 2004, kterou vyhrál jeho tehdejší pilot Juan Pablo Montoya.

Nico Rosberg řekl: "Změny pravidel jsou pro nás fantastické, to rozhodně. Opravdu dobrá věc pro nás. Nebude žádné kopírování, nic. Je to pouze o vlastních nápadech.

Začínáte úplně od nuly, jako všechny ostatní týmy. Máte seznam pravidel a musíme z vozu vytěžit maximum."

Fotogalerii zbarvení FW31 pro letošní rok naleznete zde.