Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Trulli svému týmu věří

Trulli svému týmu věří

Toyota prý bude konkurovat těm nejlepším týmům.

Jarno Trulli věří, že Toyota může v letošní sezóně bojovat s týmy jako Ferrari nebo BMW Sauber o přední pozice.

Poté, co tým v lednu poprvé vyzkoušel nový vůz TF109, jsou všichni přesvědčeni, že Toyota se letos vyrovná i těm nejlepším týmům.

Novináři se Trulliho ptali, jak vidí své šance vůči nejsilnějším týmům a jestli bude jeho tým schopný bojovat s těmi nejlepšími. Ital sebevědomě odpověděl: "Určitě ano. Naším cílem je držet se po prvních závodech do třetího nebo čtvrtého místa. Pak uvidíme, co můžeme dělat dál."

Trulli také řekl, že letošní vůz TF109 je jedním z nejsilnějších, které kdy řídil.

"Jsme optimističtí, ale až výsledky v závodě nám řeknou, jak na tom opravdu jsme. Každopádně toto auto je jedno z nejlepších, které Toyota doposud udělala. A tak jsem přesvědčen, že budeme mezi nejlepšími."

Avšak Trulli připouští, že z testů se dají jen těžko porovnat možnosti týmů. Opravdové srovnání přinese až první závod v Melbourne.

"Je těžké správně odhadnout naše soupeře," pokračoval Ital. "Ferrari vypadá dobře, BMW také. Ani Renault nevypadá špatně."

"Dnes na mne zapůsobil (monopost) Brawn, který okamžitě vypadal velice dobře. Red Bull taktéž vypadá nadějně, ale až výsledky v závodech nám ukážou pravdu. To přijde v Austrálii."

"Mclaren se nyní nezdá být moc rychlý, ale nesmíme zapomenout na to, že je to velice zkušený tým, který se může kdykoliv zlepšit."

"Jakmile oni zjistí, co je špatně, jak to napravit a jakou cestou se vydat, jsem si jistí, že budou zpátky," dodal Trulli nakonec.