Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Trulli by rád, aby Toyota zapracovala na přitlaku

Trulli by rád, aby Toyota zapracovala na přitlaku

Příkladem by jim měl být Red Bull ve VC Velké Británie.

Jarno Trulli varoval, že Toyota musí udělat velký krok vpřed, co se týče přítlaku, aby bylo možné snížit ztrátu na dva nejrychlejší týmy.

Toyota je v Poháru konstruktérů zatím na třetím místě za Brawnem a Red Bullem, ale v posledním závodě v Německu vyšla bodově naprázdno. Ital tvrdí, že tým potřebuje významné vylepšení, jako představil Red Bull, jehož radikální inovace byla dokonce považována za B verzi vozu.

"Pokud se chceme zlepšit, je nyní čas udělat velký krok, co se týče přítlaku. Když se budeme zlepšovat stylem jako doposud, naše ztráta bude stále stejná.

Byl jsem velmi spokojen se startem sezóny, tým odvedl skvělou práci. Ale pokud chceme změnit naši sezónu, jedinou cestou je udělat to, co udělal Red Bull ve Velké Británii."

Ačkoliv Trulli připustil, že tým udělal ve Velké ceně Německa krok vpřed, zůstává ostražitý z hrozby nejen ze strany jejich největších soupeřů o třetí místo, Ferrari a Williamsu, ale také ze strany McLarenu a Renaultu.

Nehledě na obtížný víkend, Trulli zdůraznil, že nízké teploty v Německu zabránily ukázat skutečnou formu týmu, což by v následující Vélké ceně Maďarska neměl být problém.

"Udělali jsme v Německu několik nepatrných změn k lepšímu, ale opravdu potřebujeme tvrdě zapracovat, pokud chceme získat rychlost zpět." řekl Trulli.

"Podívejte se na Renault a McLaren, v Německu byli také konkurenceschopní. Možná to bylo způsobeno také počasím, jelikož celkově nemáme rádi chladné podmínky."