Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Wilson a Coyne oslavují umístění na "bedně"

Wilson a Coyne oslavují umístění na "bedně"

Coyne: "Nikdy jsem nemyslel, že budu rozčarován třetím místem".

Justin Wilson a celý tým Dale Coyne Racing poprávu oslavují třetí místo, kterého dosáhnul Justin Wilson při úvodním závodu sezóny v St. Petersburgu.

Po nejisté zimě, kdy stáj Newman/Haas/Lanigan Racing nemohla z finančních důvodů obnovit smlouvu s Wilsonem a britský pilot měl před sebou nejistou budoucnost, je celý průběh závodního víkendu a hlavně výsledek nedělního závodu příjemnou změnou. A tak je sladká odměna v podobě několika dní strávených na sluncem prohřáté Floridě společně s manželkou Julií a jednoroční dcerou Jane jistě zasloužená.

Wilson se pokoušel sehnat práci bezúspěšně po většinu zimního období, až přišla na poslední chvíli nabídka od Dale Coyna, který se rozhodl sehnat pro letošní sezónu kvalitní piloty. Od prvních testů na Homesteadu urazil celý tým v přípravě vozu velký kus cesty a Wilson startoval do závodu z druhého místa, přestože při troše štěstí mu mohlo patřit pole position.

Sprcha šampaňským na stupních vítězů pak měla poněkud hořký nádech, neboť tým Dale Coyna nebyl nikdy tak blízko k vítězství, jako právě tuto neděli v Petersburgu. Wilson vedl závod celých 52 kol, společně s celým týmem se dovedli vypořádat i s pro ně něšťasně načasovanou žlutou fází a nebýt řady žlutých v závěru, mohl Dale Coyne poprvé od roku 1986, kdy tým založil, oslavovat vítězství.

"Jsem rozčarovaný z toho, že jsme nedokázali zvítězit," řekl po závodě Wilson. "Ale za daných okolností jsem zároveň nesmírně šťastný z třetího místa pro tým Dale Coyne Racing. Dale dal dohromady přes zimu skupinu několika velmi dobrých lidí, která navíc dokáže táhnout za jeden provaz a to nám snad dovolí bojovat i s nejlepšími. A tohle je na téhle závodní sérii právě to krásné."

Evidentně dojatý Coyne pak po závodě prohlásil: "Nikdy jsem si nemyslel, že budu rozčarován v okamžiku, kdy můj jezdec bude stát na stupních vítězů. Ale je pravdou, že tenhle víkend jsme měli v St. Petersburgu nejlepší auto a nejlepšího jezdce a vítězství by bylo zasloužené. Ale skvělé, že lidé v našem týmu teď  tvoří dobrou partu a musím říci, že už teď se těšíme do Long Beach."