Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

iSport International uvažuje o vstupu do formule 1

iSport International uvažuje o vstupu do formule 1

Pokud FIA schválí pravidlo o finančním stropu pro provoz týmu.

Mezinárodní automobilová federace (FIA) letos představila svůj návrh na zavedení pravidla stropu nákladů na provoz týmu formule 1. Týmy, které by tento strop přijaly, by potom byly určitým způsobem zvýhodněny, například uvolněním rukou při vývoji vozu.

Tohoto nápadu se chytily Lola a Prodrive, které už projevily svůj zájem do vrcholného motoristického šampionátu v příští sezóně vstoupit.

Nyní se k nim přidal třetí zájemce, iSport International, který v současné době závodí v doprovodném seriálu formule 1, GP2.

"Mám v plánu nakopat několika lidem ve formuli 1 zadek a ukázat jim, že nesmyslně vyhazují peníze z okna." řekl šéf týmu Paul Jackson.

Rozhodnutí nicméně závisí na prosazení zmíněného pravidla, tedy omezení rozpočtu týmu na 30 milionů liber ročně. Jackson zároveň řekl, že pokud by do formule 1 chtěl vstoupit, vytvoř í zcela nový tým namísto provozování některého z původních.

"Existující týmy nejsou stavěny na provoz s rozpočtem do třiceti milionů. Bylo by proto pravděpodobně lepší začít s čistým papírem. Jsme zvyklí na to odvádět skvělou práci s limitovanými zdroji."