Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sutil nemá obavy navzdory absenci ve druhém tréninku

Sutil nemá obavy navzdory absenci ve druhém tréninku

Tým má dostatek dat z předsezónních testů a od Fisichelly.

Adrian Sutil se nechal slyšet, že jeho absence ve včerejším druhém volném tréninku nebude mít příliš velký vliv na jeho výkonnost v zítřejší Velké ceně Španělska.

Němec byl nucen vynechat druhý trénink kvůli problémům s palivovou nádrží, ale věří, že data získaná v předsezónních testech a ze včerejšího dne od jeho týmového kolegy Fisichelly ztrátu vykompenzují.

"Bohužel jsem odpoledne vůbec nemohl jezdit, měl jsem totiž problém s palivovou nádrží a nedalo se stihnout jej vyměnit včas, abych mohl v tréninku vyjet.

Každopádně máme pro nastavení vozu ze zimních testů a nemyslím si, že to zítra bude velký problém.

První trénink byl v pořádku, jen jsme testovali pneumatiky, které máme tento víkend k dispozici. Trochu jsme se trápili s měkčí sadou a na konci jsem nebyl příliš spokojený s časem, ale Giancarlo toho najezdil hodně, takže víme, jakým směrem se vydat."

Závodní šéfinženýr Force Indie Dominic Harlow potvrdil, že tým dokáže překonat problémy, které způsobila Sutilova absence ve druhém tréninku.

"Je to jedna z těch věcí, která se občas stane a, přestože jsme pracovali naplno, bylo nemožné to opravit včas, abychom stihli druhý trénink.

Giancarlo pracoval na pneumatikách, aby kompenzoval omezené jízdy týmu a byl docela spokojen s celkovým vyvážením vozu a daty, které nasbíral."