Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Williams byl dočasně suspendován z Asociace týmů formule 1

Williams byl dočasně suspendován z Asociace týmů formule 1

Důvodem je jeho přihlášení do příštího ročníku mistrovství světa.

Asociace týmů formule 1 (FOTA) dočasně suspendovala tým Williams, důvodem je skutečnost, že se tým z Grove včera přihlásil do příštího ročníku Mistrovství světa formule 1.

Týmy byly v Monaku zástupci FOTA při svém setkání informováni o tomto kroku právě v případě, kdy se do příštího ročníku přihlásí.

O suspendování Williamsu dnes na setkání asociace v Londýně rozhodli šéfové týmů, kteří mimo jiné také diskutovali další kroky před páteční uzávěrkou přihlášek pro ročník 2010.

Týmy v neděli večer napsaly Mezinárodní automobilové federaci (FIA) dopis, ve kterém jej ujišťují o tom, že jsou jednotné ve svých snahách změnit pravidla pro sezónu 2010. Dále mu také napsaly, že pokud ke změně podle jejich požadavků dojde, budou sportu oddány minimálně do roku 2010.

Frank Williams, šéf Williamsu, o rozhodnutí FOTA řekl: "Je to rozhodnutí FOTA, ačkoliv politováníhodné, tak pochopitelné.

Nicméně, jako závodní tým a společnost, jejímž jediným zájmem je formule 1, s povinnostmi vůči našim partnerům a zaměstnancům, potvrzení účasti v příští sezóně šampionátu bylo nepopiratelné.

Navíc jsme právně zavázáni v rámci našeho kontraktu s FOM a FIA k účasti v mistrovství světa do roku 2012."