Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Sato se Barrichellovi vysmál

Sato se Barrichellovi vysmál

Stane se Takuma Sato nejrychlejším Japoncem všech dob?

Takuma Sato dokazuje, že umí být stejně nekompromisní na trati, jako mimo ni. Poté, co jezdec nemající status týmové jedničky Ferrari Rubens Barrichello označil jeho manévr za amatérský,  přišel Japonec s protiúderem.
 
Takuma se Barrichellovi doslova a do písmene vysmál.
 
Brazilec narážel na razantní manévr, kdy na něj Sato krátce po své třetí zastávce v boxech, tedy ve čtyřicátém šestém kole, zaútočil. Vše se odehrálo na konci cílové rovinky. Takuma šel velmi pozdě na brzdy a po vnitřní straně útočil na Ferrari. Došlo ke kolizi, na kterou Takuma doplatil poškozením předního křídla. Japonec musel do boxů a přišel tak o místo na stupních vítězů. Krátce po neplánované čtvrté zastávce Sato odstoupil poté, co nevydržel jeho motor Honda.
 
Stanovisko Rubense Barrichella najdete v článku Barrichello označil Satův manévr za amatérský.
 
Vůbec první Japonec, který v závodě formule 1 odstartoval z první řady, je však toho názoru, že mu pouze nepřálo štěstí.
 
"Musel jsem se smát, když jsem ho slyšel," prohlásil pilot stáje BAR.  
 
"To, co řekl, je zcela mimo realitu. Asi se zatím nepodíval na záznam. Vše jsem měl pod kontrolou. On to prostě neviděl.
 
Měl jsem nové pneumatiky a tomu odpovídající přilnavost. Auto bylo skvělé. Vše jsme měl pod kontrolou. Nevěděl, kde jsem. Neviděl mne ve svých zrcátkách. Byla to prostě smůla. Ve světe formule 1 musíte být ambiciózní."
 
Sedmadvacetiletý Sato doufá, že dokáže překonat Aguriho Suzukiho, který dojel v roce 1990 s vozem Lola Lamborghini třetí a stane se tak nejrychlejším Japoncem všech dob.