Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rahalova stáj uplatnila opci na Takumu Satóa

Rahalova stáj uplatnila opci na Takumu Satóa

Bude to jeho čtvrtá sezona s týmem

Stáj Rahal Letterman Lanigan Racing v sobotu oznámila, že uplatnila opci na služby japonského veterána Takumy Satóa. Ačkoliv v lednu oslaví 43. narozeniny, na rychlosti nic neztrácí a prožívá nejlepší sezonu v Americe. Na kontě má dvě vítězství a v pořadí šampionátu mu patří šesté místo.

K týmu se Sató připojil před loňskou sezonou. Zpátky ke stáji, za níž startoval už v roce 2012, se vrátil po dalším úspěšném ročníku okořeněném vítězstvím v Indy500. Tým Andretti Autosport, za který Sató jezdil, ale uvažoval o přestupu k Chevroletu. Sató coby miláček Hondy tak nemohl čekat, jak se jednání vyvinou, a přešel k jinému týmu, který využívá motory od japonské společnosti.

„Jsme velmi potěšeni výsledky a konkurenceschopností, jaké Takuma letos ukázal. Jeho dvě vítězství a dvě pole position neukazují naplno, jak konkurenceschopný letos byl, ani to, že v mnoha dalších závodech bojoval o prvenství. Je klíčovou součástí našeho týmu, což věříme, že ukázal. Toto rozhodnutí přináší kontinuitu a umožní nám na ní postavit program v roce 2020,“ řekl Bobby Rahal.

„Jsem velmi šťastný, že budeme i po této sezoně pokračovat na naší cestě. Každý člen týmu je velmi věrný a poskytuje mi neuvěřitelnou podporu. Opravdu se tu cítím jako doma a jsem na tým hrdý. Měli jsme letos další skvělou sezonu, a i když jsme si prošli i těžkými chvílemi, náš vztah to jen posílilo. Nemohu poděkovat dostatečně Bobbymu, Mikeovi a Davidovi a celému týmu. Věřím, že ukončíme dobře sezonu a těším se i na příští ročník,“ doplnil Sató.

Účastník 90 velkých cen formule 1 má na kontě v IndyCar 168 startů. Závodil za týmy KV Racing, Rahal Letterman Lanigan, A. J. Foyt Enterprises a Andretti Autosport. Pětkrát se radoval z vítězství, k tomu přidal dalších sedm umístění na stupních vítězů a osm pole position.