Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Dána Lundgaarda čeká debut v IndyCar

Dána Lundgaarda čeká debut v IndyCar

V Indianapolisu ho nasadí tým Rahal

Dán Christina Lundgaard, který je 12. v průběžném pořadí F2, se poprvé představí v zámoří. V závodě na Indianapolis Motor Speedway, který se jede už v sobotu, jej do třetího vozu posadí tým Rahal Letterman Lanigan Racing. Pro tým už testoval na okruhu Barber Motorsports Park.

„Byli jsme velmi potěšeni s prací, kterou Christian odvedl při našem nedávném testu na Barber Motorsports Parku a těšíme se, že uvidíme, jak si povede na Indianapolis Motor Speedway. Bude to nová zkušenost a velká výzva, vzhledem k tomu, jak málo času má na trénink. Ale okruh je hodně podobný evropským tratím, je navržený pro formuli 1 a závody Grand Prix, takže to pro něj bude menší výzva, než některé jiné tradiční okruhy IndyCar. Vzhledem k nedostatku času na testy a trénink od něj nemáme žádná přehnaná očekávání, krom toho, že odvede vyrovnaný výkon, od kterého se odrazíme,“ řekl Bobby Rahal.

Dvacetiletý Lundgaard má za sebou 38 závodů v F2, přičemž vloni si připsal dvě vítězství. V roce 2019 skončil šestý v konečném pořadí F3, o rok dříve pak druhý v Eurocupu Formule Renault. Teď jej čeká první start v IndyCar, stájovými kolegy mu budou Graham Rahal a Takuma Sató.

„Strašně se těším, že příští týden vyzkouším IndyCar. Měl jsem štěstí, že jsem během své kariéry řídil některé neuvěřitelné vozy a těším se, že na tento seznam přidám IndyCar. Ten vůz jsem testoval a bylo to moc dobré, těším se, že to během závodního víkendu bude ještě lepší,“ uvedl Lundgaard.

Lundgaard je členem akademie týmu Alpine F1, ředitel stáje Davide Brivio ocenil IndyCar jako vyrovnanou sérii s velmi talentovanými jezdci. „Jsme rádi, že uvidíme, jak Christian využije této možnosti. Zůstává velmi důležitou součástí Alpine Academy a ukazuje velký příslib. Po necelých dvou sezonách v F2 vyhodnocujeme další možnosti, ale v tuto chvíli se hlavně soustředíme na přítomnost,“ uvedl Brivio.

Zdroj: Rahal Letterman Lanigan Racing, úvodní foto: Rahal Letterman Lanigan Racing