Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Howett: "FOTA vyžaduje smysluplné vedení formule 1"

Howett: "FOTA vyžaduje smysluplné vedení formule 1"

Také ujišťuje, že nemá zájem převzít kontrolu nad sportem.

Prezident týmu Toyota John Howett řekl, že hlavním bodem, který Asociace týmů formule 1 (FOTA) požaduje pro to, aby se její týmy oddaly formuli 1, je smysluplné vedení sportu.

Mezinárodní automobilová federace (FIA) týmům, které stále trvají na svých podmínkách, dala čas do pátku 19. června, pokud tak neučiní, mohla by je ve startovní listině příštího ročníku Mistrovství světa formule 1 nahradit jinými stájemi. Týmy ale stále mají k současně platným pravidlům pro příští sezónu výhrady, na jejichž vyřešení trvají.

"Co chceme primárně je smysluplný základ vedení, aby pravidla nebyla měněna chtě nechtě, aby byly týmy v procesu změn zahrnuty, aby změny neprobíhaly za jejich zády.

A za druhé cítíme, že je ve sportovních regulích a rozhodování šampionátu riziko ovlivňování penězmi."

Howett trvá na tom, že FOTA nemá v úmyslu zvýšit svou moc ve sportu, spíše jakýmkoliv způsobem přispět k zajištění jeho budoucnosti a podpořit nové týmy.

"Není to o síle nebo o tom, že by FOTA vedla tento sport, říkáme, že chceme řádný a vyvážený vládní postup.

Vítáme nové týmy. Je třeba uznat, že Brawn odvádí fantastickou práci a bez podpory McLarenu a Mercedesu by tam, kde je, nikdy nebyl.

A jsou zde další týmy, kterým se dostává velké podpory automobilek a já jsem silně proti tomu, že držíme sport jako rukojmího. To je trochu opak. Velice se snažíme přidat hodnotu a zlepšit celkovou rovnováhu sportu.

Jsme všichni velice smutní z toho, že se nezaměřujeme na závodění a všechno, co je na formuli 1 vzrušující, a já skutečně věřím, že ambicí FOTA je dlouhodobě zlepšit formuli 1."