Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kosuke Matsuura chce zpátky do IndyCar

Kosuke Matsuura chce zpátky do IndyCar

Japonec vyjednává možnost startu v Motegi

Kdo navštívil tento víkend podnik v Iowě, měl možnost se potkat s bývalou hvězdou IndyCar, nováčkem roku závodu 500 mil Indianapolis 2004 a nováčkem sezóny 2004, Kosuke Matsuurou. Japonský závodník, který tři roky jezdil za Aguri Fernández Racing a rok za Panther Racing, jednal s několika týmy o možnosti startu v zářijovém závodě na Twin Ring Motegi v rodném Japonsku.
Matsuura závodil v IndyCar čtyři sezóny. Jeho nejlepšími umístěními byla dvě čtvrtá místa v roce 2004 v Kentucky a v roce 2007 v Michiganu. Na konci sezóny 2007 přišel Kosuke o podporu Hondy a Panasonicu, kteří se rozhodli preferovat Hideki Mutoha, a musel z IndyCar odejít. Loňský ročník strávil Matsuura ve Formuli Nippon, kde si dojel pro jedno vítězství v závodě na Fuji a skončil na celkovém 18. místě. Letos prozatím závodí s cestovními vozy.
Matsuura se podle svých vlastních slov zajímá především o týmy Dale Coyne Racing, Luczo Dragon Racing a KV Racing Technology.
To předchozí chráněnec Aguri Suzukiho v IndyCar, Američan japonského původu Roger Yasukawa, již místo pro závod v Motegi jisté má. Yasukawa závodil za tým Adriana Fernándeze v roce 2003, a nevedl si na nováčka vůbec špatně, z šestnácti závodů dokončil plnou polovinu v první desítce, včetně Indy500, kde si dojel pro desáté místo. Následující rok však musel uvolnit místo Matsuurovi a v celé sezóně odjel jen dva závody za stáj Bobbyho Rahala – v Japonsku byl jedenáctý a v Indy500 znovu desátý. Sezónu 2005 odjel celou za stáj Dreyer & Reinbold Racing, ale nejlepšími výsledky byla tři jedenáctá místa. V roce 2006 nastoupil pouze do Indy500 za Playa del Racing. O rok později se vrátil do Indianapolis se stájí Dennise Reinbolda. Loni závodil za předchůdce dnešní stáje Team 3G v Japonsku a neúspěšně se pokoušel kvalifikovat do Indy500.
Letos Yasukawa převezme v Japonsku „putovní“ monopost č. 23 stáje Dreyer & Reinbold Racing. Yasukawa bude letos již čtvrtým pilotem, který bude „třiadvacítku“ řídit. Předešlými uživateli byli Darren Manning, Milka Duno a Thomas Scheckter.