Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Chcete se svézt ve formuli IndyCar?

Chcete se svézt ve formuli IndyCar?

Projeďte se za 20 dolarů ulicemi Richmondu!

Tento víkend zavítá podeváté IndyCar na krátký ovál v Richmondu. Společně s hlavním závodem je připraven atraktivní doprovodný program. Dvousedadlová formule není žádnou převratnou novinkou, v případě IndyCar se s nimi můžeme setkat před každým závodem, ale projet se s ní v ulicích města za plného provozu? To zatím dokázal akorát Sylvester Stallone ve filmu Formule! Nyní za malý finanční obnos máte tuto možnost také, vše bude legální, a ještě přispějete na dobrou věc!
IndyCar Series společně s Richmond International Raceway CARES, neziskovou organizací, která zprostředkovává finanční prostředky pro charitativní organizace zaměřené na mládež, vzdělání a odpočinek v oblasti Richmondu, uspořádá ve středu 23. června mezi 11:00 – 14:00 akci na parkovišti před Big AI´s Sports Bar & Grill v Richmondu akci pro fanoušky, jejímž zlatým hřebem budou projížďky v dvousedadlovém monopostu ulicemi Richmondu za pouhých dvacet dolarů! Platby jsou přijímány pouze v hotovosti nebo formou šeku. Kdo dřív přijde, ten dřív pojede.

Monopost není žádná promoreplika, ale skutečný stroj, který závodil i v pětistovce v Indianapolis. Když IndyCar přešla na nové monoposty, byla tato Dallara poslána zpět do Itálie, aby byla prodloužena a přidáno sedadlo pro pasažéra. Vůz pohání upravený motor běžící na směsici etanolu a benzínu. Protože monopost byl osazen předními světly, zadním brzdovým světlem, blinkry a má platnou poznávací značku státu Indiana, může naprosto legálně na silnice do běžného provozu.

Ostatně podívejte se na silniční monopost v akci: (prvních třicet vteřin následujícího videa)