Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Přestavba okruhu v Doningtonu začne v srpnu

Přestavba okruhu v Doningtonu začne v srpnu

Do konce července by měla být vyřešena finanční stránka projektu.

Šéf okruhu v Doningtonu Simon Gillett říká, že stavební práce na změně profilu trati začnou 1. srpna tohoto roku, aby se zde od příští sezóny opět mohla pořádat Velká cena Velké Británie formule 1.

Gillett minulý týden podepsal poslední potřebné dokumenty, takže práce mohou začít, v rozhovoru ještě vysvětlil, že se čeká na poslední zdejší podniky, Mistrovství světa superbiků, které se jelo o tomto víkendu a Mistrovství světa silničních motocyklů.

Gillett také popřel pochybnosti o financování celého projektu, které byly předmětem mnoha spekulací. Potřebné finanční prostředky by měly být zkompletovány do konce července.

"Do tohoto bodu to byla dlouhá a tvrdá práce. Místy to bylo jako nabírat vodu vidličkou, ale tým lidí je zde fantastický a máme jistotu vize a podpory všech správných lidí, takže jdeme na to.

Boxy a paddock byly vybudovány během jediné zimy a nyní pracujeme na podobných věcech, jen ve větším rozsahu. Doufali jsme, že začneme o trochu dřív, jak jsem řekl, měli jsme problém s financováním, to nás zbrzdilo.

Vyřešíme naše financování do konce července a prvního sprna se zde začne pracovat."