Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jaime Alguesuari potvrzen u Toro Rosso

Jaime Alguesuari potvrzen u Toro Rosso

Stane se tak nejmladším jezdcem v historii formule 1.

Tým Scuderia Toro Rosso potvrdil, že Španěl Jaime Alguesuari usedne do jeho kokpitu ve Velké ceně Maďarska. Devatenáctiletý jezdec se tak stane vůbec nejmladším, který kdy do závodu formule 1 zasáhl.

Alguersuari nahradí Francouze Sébastiana Bourdaise, se kterým se Toro Rosso rozešlo.

"Chtěl bych poděkovat Red Bullu, že mi dal skvělou příležitost závodit ve formuli 1. Je to můj sen od té doby, co jsem začal závodit a díky juniorskému programu Red Bullu nyní můžu zrealizovat své ambice a postavit se na start závodu.

Jsem si vědom, že čelím velmi těžké výzvě, protože nikdy není lehké přejít do formule 1. Vstoupit do formule 1 v polovině sezóny je ještě těžší a zvládnout to bez jakýchkoliv testů je neskutečně obtížné. Ale už cítím, že mám skvělou podporu od týmu, který má tak dobrou pověst v péči o nováčky."

Šéf týmu Franz Tost řekl, že tým z Faenzy od Španěla nic neočekává.

"Stanovisko Red Bullu, co se týče Toro Rosso, je takové, že pokud to bude možné, měl by poskytovat sedačku absolventům Programu pro mladé jezdce. Takže jsme vybrali Alguersuariho jakožto nejvyzrálejšího člena programu.

Jsem si dobře vědom, že v příštích pár měsících bude tým a Jaime čelit velké výzvě, zvláště kvůli zákazu testování. Ale Red Bull je na nové výzvy vždy připraven. Minimálně v jeho prvních třech závodech, během kterých si bude zvykat na auto, tým a prostředí formule 1, od něj nic neočekávám."

Španěl bude mimo formule 1 závodit ještě ve formuli Renault 3.5 za tým Carlin Motorsport, ve kterém o víkendu zajel v Le Mans čtvrté a třetí místo.

"Jsme velmi hrdí na to vidět dalšího z našich jezdců Red Bullu postoupit do formule 1. Jaime jde ve šlépějích Sebastiana Vettela, který také z našeho týmu ve Světové sérii Renault přešel k Toro Rosso." řekl Trevor Carlin, šéf týmu Carlin ve formuli Renault 3.5.

"Vloni v britské F3 všichni jasně viděli, že Jaime má velký talent a hodně to vypovídá o kvalitě série, když současný šampion britské formule 3 je již ve formuli 1.

Tento rok bude pro Jaimeho těžkou zkouškou, ale je dostatečně zralý na to, aby se rychle učil a z této skvělé možnosti dokázal vytěžit maximum. Jaime má v úmyslu s námi i po zbytek roku závodit ve Světové sérii Renault, ale jeho závazek ve formuli 1 bude samozřejmě prioritou."