Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Castroneves a dva prezidenti

Castroneves a dva prezidenti

Vedení IRL hledalo podporu pro závod v Brazílii u prezidenta da Silvy

Volného víkendu využil prezident komerční divize IRL Terry Angstadt k návštěvě Brazílie. Údajně mělo dojít k podpisu smlouvy o pořádání závodu v Ribeirao Preto. Oficiálně vedení Indy Racing Leauge podpis smlouvy nepotvrdilo, server indycar.com však přinesl zprávu o návštěvě Angstadta u brazilského prezidenta Luize Inacia Lula da Silvy.
Že je závod v Ribeirao Preto prakticky jistý, řekl Angstadt už před měsícem. Stejně tak prozradil, že IndyCar má zájem pořádat v Brazílii závody dva. Nejprve se hovořilo o přírodním okruhu v hlavním městě Brasília, nyní se spekuluje o závodě v ulicích Rio de Janiera. S sebou si jako podporu vzal Terry Angstadt rodáka z města Ribeirao Preto Helio Castronevese.
 Prezident da Silva přijal Angstadta, Castronevese a zástupce firmy ApexBrasil na více jak hodinovou audienci v pondělí 20. srpna. Zástupci ApexBrasil prezentovali výhody závodu IndyCar Series pro rozvoj brazilského exportu a zahraničních investic v Brazílii. Od roku 2007 přešla IndyCar na ethanol coby pohonnou složku a Brazílie je největším vývozcem ethanolu na světě.
Castroneves daroval brazilskému prezidentovi svou podepsanou helmu. Angstadt mu předal šachovnicovou vlajku podepsanou všemi jezdci, kteří startovali letos v Indianapolis a podepsanou zarámovanou koláž fotografií, na kterých je Castroneves, když protnul cíl letošní pětistovky a když držel brazilskou vlajku ve Victory lane.
„Je to úžasná zkušenost potkat prezidenta mé rodné země a jsem opravdu poctěn, že nám poskytl tuto audienci,“ řekl o setkání s da Silvou Castroneves, „Po tom, čím jsem vším letos prošel, to byla skvělá příležitost, potřást si rukou s prezidentem da Silvou. Dalším krokem by mělo být dostat můj tým do Bílého domu, aby se setkali s jejich prezidentem. Chlapci z mého týmu by se strašně rádi setkali s prezidentem Obamou a po tom, co všechno udělali pro mě, bych jim moc rád pomohl k příležitosti se s ním potkat.“
„Prezident da Silva byl velmi zaujatý a pokládal zajímavé a vhodné otázky o Indy Racing League, našem nasazení ethanolu a o jezdcích,“ komentoval Angstadt, „na konec veřejně vyjádřil podporu závodění v Brazílii.“

V jižní Americe je IndyCar Series známá jako Formula Indy. Kalendář pro rok 2010 by měl být zveřejněn příští týden během závodního víkendu v Kentucky.