Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Franck Perera nesmí startovat v dnešním hlavním závodě GP2

Franck Perera nesmí startovat v dnešním hlavním závodě GP2

Sportovní komisaři jej shledali vinným ze včerejší kolize s Grosjeanem.

Franck Perera dostal zákaz startovat v dnešním hlavním závodě GP2 na Hungaroringu, sportovní komisaři ho totiž prohlásili za viníka kolize, kterou měl včera v kvalifikaci se svým krajanem Romainem Grosjeanem.

Ta se odehrála v úvodních minutách kvalifikace, ani jeden z nich na svém kontě v tu chvíli neměl pořádné měřené kolo. Proto tedy oba nesplnili pravidlo o kvalifikačním času, který se musí vejít do 107% nejrychlejšího kola vítěze kvalifikace.

Romain Grosjean ale dostal speciální povolení ke startu, takže do dnešního hlavního závodu vyrazí, byť z poslední řady. To Perera bude muset dnešní závodění vynechat, do zítřejšího sprintu ale může nastoupit, pochopitelně z konce pole.

Celá včerejší kolize se odehrála poté, co Franck Perera zpomalil, aby nechal Romaina Grosjeana projet. Ten se přitom snažil najet do zatáčky, jenže došlo ke kontaktu a oba vozy se poroučely mimo trať, Grosjean dokonce až do bariéry.

"Snažil jsem se nechat ho projet, ale on byl zkrátka příliš blízko." řekl Perera. "Nevím, jestli zatočil do mě, ale projel kolem a trefil má kola. Není to inteligentní, víte, protože jste v prvním kole kvalifikace, když vidíte někoho, jak zpomalí, není nutné jet tak blízko. Ne v prvním kole."

Sportovní komisaři ale byli jiného názoru a Pererovi přiznali vinu.

Záznam ze včerejší kolize: