Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa má poškozenou čelní kost lebky a otřes mozku

Massa má poškozenou čelní kost lebky a otřes mozku

Musí podstoupit chirurgický zákrok, zítřejší závod nepojede.

Felipe Massa utrpěl při dnešní kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska zranění hlavy, za viditelnou ránou na čele se skrývá poškozená čelní kost lebky a otřes mozku. Brazilec bude muset podstoupit chirurgický zákrok a je jasné, že zítřejší Velkou cenu Maďarska nepojede.

Pilot Ferrari se dnes po svém závěrečném kole ve druhé části kvalifikace vracel do boxů, když jej na rovince mezi třetí a čtvrtou zatáčkou do hlavy trefila letící pružina, dost možná z vozu Rubense Barrichella.

Massa pravděpodobně nakrátko ztratil vědomí, neboť se jeho vůz bezprostředně po zásahu letícím předmětem pokračoval neřízený rovně a ve vysoké rychlosti se zapíchl do bariéry z pneumatik.

Fotografie Felipeho Massy po nehodě.

Z vozu potom musel být vyproštěn. Následně byl okamžitě převezen do místního zdravotnického centra k úplně prvním prohlídkám, to už byl ale při vědomí. A zatímco začínala zpožděná třetí část kvalifikace, Massa byl letecky transportován do nemocnice v Budapešti.

V prohlášení Ferrari se uvádí: "Po havárii v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska byl Felipe Massa letecky transportován do nemocnice AEK v Budapešti. Felipe byl během příletu do nemocnice při vědomí a jeho všeobecné podmínky jsou stabilizované.

Po kompletním zdravotním vyšetření bylo oznámeno, že utrpěl tržnou ránu na čele, poškození kosti lebky a otřes mozku. Nyní musí být operován, následně zůstane pod dohledem v intenzivní péči."

Jak dlouho by měl Massa v nemocnici zůstat se zatím neví, podle týmu budou další informace známy dneš večer.

Záznam Massovy nehody: