Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Felipe Massa úspěšně podstoupil operaci hlavy

Felipe Massa úspěšně podstoupil operaci hlavy

Nyní zůstává v budapešťské nemocnici na pozorování.

Felipe Massa úspěšně podstoupil operaci hlavy, kterou si vyžádala jeho zranění po havárii v dnešní kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska. Pilot Ferrari podle slov týmu nyní zůstane v nemocnici AEK v Budapešti na pozorování, další informace o jeho stavu tým přinese zítra ráno.

Brazilce na konci druhé části dnešní kvalifikace trefila pružina z vozu Rubense Barrichella. Massa pak nakrátko upadl do bezvědomí, neovládané F60 totiž pokračovalo dál v přímém směru do bariéry. Massa utrpěl tržnou ránu na čele, poškození čelní kosti lebky a otřes mozku.

Tým Brawn potvrdil, že pružina patřila k tlumiči vozu Rubense Barrichella. Její hmotnost je 800 gramů.

"Měli jsme problém v zadní části, takže stále vyšetřujeme, ještě jsme ten kus od FIA nedostali zpátky, takže až ho dostaneme zpátky, budeme moci pochopit, co se stalo a udělat nějaké závěry." řekl šéf týmu Ross Brawn.

"Je to poprvé, co jsme měli s vozem problém. Vůz byl skutečně spolehlivý a my samozřejmě zkoumáme data, abychom pochopili, co problém způsobilo. Je těžké to v tuto chvíli komentovat, ještě jsme neprostudovali vše.

Do Jensonova vozu jsme v kvalifikaci pro jistotu dali novou součástku, ale stále zkoumáme celý průběh, abychom pochopili, co se stalo."