Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Zdravotní stav Felipeho Massy zůstává stabilní

Zdravotní stav Felipeho Massy zůstává stabilní

Čekají ho další vyšetření, zatím byl přiveden do umělého spánku.

Zdravotní stav Felipeho Massy zůstává nadále stabilní, lékařům v nemocnici AEK v Budapešti i týmu Ferrari dodává optimismus fakt, že přes noc po včerejší operaci nenastaly žádné komplikace.

Massa včera musel podstoupit chirurgický zákrok poté, co utrpěl frakturu lebky a otřes mozku při své havráii v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska způsobené pružinou z vozu Rubense Barrichella, která jej trefila do hlavy.

Brazilec byl v nemocnici uveden do umělého spánku, což je ale při takových operacích standardní procedurou, a nadále zde zůstává na pozorování.

Ferrari dnes ráno vydalo prohlášení: "Poté, co včera odpoledne podstoupil operaci, zůstává zdravotní stav Felipeho Massy stabilní a během noci nenastaly žádné komplikace. Dnes půjde na další CT vyšetření, které nám podá mnohem detailnější informace."

Lékaři jsou podle některých zdrojů optimističtí, dokud ale neprovedou další vyšetření, nebudou schopni sdělit více. Do té doby bude také obtížné posoudit, jak dlouho potvrá Massova rekonvalescence a kdy se vrátí do kokpitu vozu formule 1.

Nemocnici AEK v Budapešti v noci navštívil Rubens Barrichello, aby se na svého krajana podíval. Do maďarska také míří Massova rodina, která tentokrát nebyla v dějišti velké ceny. Také šéf formule 1 Bernie Ecclestone byl v nemocnici.