Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren doufá v úspěšnou Velkou cenu Belgie

McLaren doufá v úspěšnou Velkou cenu Belgie

"Myslím, že máme přítlak, který je šikovný v rychlých zatáčkách."

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh je přesvědčen, že jeho tým dosáhl významného zlepšení v rychlých zatáčkách a to by mohlo jeho jezdcům na okruhu ve Spa pomoci.

Ačkoliv britský tým udělal v uplynulých závodech obrovský výkonnostní skok, mistr světa Lewis Hamilton řekl, že kvůli charakteristice okruhu ve Spa pravděpodobně nebude McLaren bojovat o vítězství, tak jako v posledních dvou závodech.

Whitmarsh ujasnil, že je velmi těžké předpovídat, jak moc bude McLaren ve Spa konkurenceschopný, ale je přesvědčen, že progres udělá tým docela silným.

"Myslím, že jsme udělali nějaký pokrok." řekl Whitmarsh o rychlých okruzích. "Myslím, že nyní máme schopnosti, díky přepracovanému rozvoru si trochu můžeme hrát s rozložením hmotnosti, která předtím zřejmě nebyla pro rychlé zatáčky správně nastavena.

Myslím, že máme přítlak, který se v rychlých zatáčkách docela hodí. Nemůžu upřímně předvídat, kde budeme. Domnívám se, že budeme relativně konkurenceschopnější než předtím.

Myslím, že je jasné, že potřebujeme stále se snažit a pokračovat ve vývoji auta. Chtěli bychom být v pozici, kde bychom dominovali kvalifikaci a to pak přenesli i do závodu."

Whitmarsh řekl, že Hamiltonův týmový kolega Heikki Kovalainen pravděpodobně ve Spa použije kratší rozvor, který použil Hamilton ve Valencii. Nicméně potvrdil, že nebude tak užitečný, jako byl pro mistra světa.

"Heikki je lehčí, takže dosažení rozdělení váhy bylo s Heikkim jednoduší než s Lewisem." dodal Whitmarsh.

"I když to pro Heikkiho není velká výhoda, myslím, že je to správné, protože mít v týmu dvě různé specifikace vozu není z pohledu pokračování vývoje vozu užitečné. Nemyslím, že by to pro Heikkiho byla nevýhoda."