Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Whitmarsh: Hamilton svého přestupu lituje

Whitmarsh: Hamilton svého přestupu lituje

"Nedočkáte se od něj ale, aby to přiznal."

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh si myslí, že Lewis Hamilton nyní lituje svého přestupu z týmu z Wokingu do Mercedesu.

Sám Hamilton taková tvrzení popírá, jeho současný šéf ovšem věří v opak a podle svých slov mistr světa z roku 2008 nepřizná, že by udělal chybné rozhodnutí.

"Myslím, že toho (přestupu) občas lituje, ano," řekl šéf týmu Whitmarsh na oficiálních stránkách Formule 1. "Musíte odůvodnit svá rozhodnutí. On sám neřekne 'Hej, nabídli mi víc peněz'. Také se od něj nedočkáte toho, aby řekl, že udělal hroznou chybu.

Doufám, že si dnes myslí, že udělal hroznou chybu a doufám, že si to bude myslet i příští rok. Udělal toto rozhodnutí a musí s tím žít."


Whitmarsh také přiznal, že si stále není jistý tím, co bylo přesným důvodem Hamiltonova odchodu. Spekuluje ale o tom, že po smolném odstoupení v Singapuru mohl jednat bezmyšlenkovitě.

"Jednoduchou odpovědí je, že nevím," dodal.

"Pokud bych spekuloval, existuje celá řada faktorů a myslím, že tím hlavním je, že přišel čas, kdy si člověk řekne, že musí opustit hnízdo.

Jsem si jistý, že do pondělí nebo úterý po závodě v Singapuru nebyl rozhodnutý. Nikdy není dobré udělat rozhodnutí po špatném závodě.

Jeho rozhodnutí respektuji, věřím ale, že by mu s námi bylo lépe, jsme silnější tým a máme v úmyslu ho příští rok porazit."