Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

"Loňské auto jezdilo lépe, než jsme čekali," říkají u McLarenu

"Loňské auto jezdilo lépe, než jsme čekali," říkají u McLarenu

Letošní vůz je na tom opačně, proto tým tolik ztrácí.

McLaren je přesvědčen o tom, že na neslavných výkonech v letošní sezóně má zčásti podíl fakt, že loňské auto dosahovalo ke konci sezóny lepších výsledků, než tým očekával.

V rozhovoru pro Autosport šéf týmu Martin Whitmarsh přiznal, že kombinace nadmíru dobrých výkonů loňského modelu a opačné tendence, která potkala vůz letošní, je příčinou nepovedeného průběhu ročníku 2013.

"Někdy máte v životě štěstí, poskládáte všechny elementy dohromady a každý celku něco přidá," řekl Whitmarsh. "Někdy to tak prostě není.

Občas se stalo, že bylo všechno nakonec dobré a my jsme nevěděli proč. Na konci loňského roku jsme s některými novými díly dosahovali lepších výkonů, než jsme čekali. Na trati se nám jednoduše dařilo lépe.

To je další věc, která způsobila tohle. Neustále sledujeme vazbu mezi daty z aerodynamického tunelu a CFD a mezi nimi je vždy určitý rozdíl, na tom pracujeme.

To byla další věc, která vyhnala tuto situaci do extrémů. Skutečné auto bylo (v loňském roce) nakonec lepší než model v aerodynamickém tunelu."