Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari neočekává, že se letos Massa vrátí

Ferrari neočekává, že se letos Massa vrátí

Brazilce v dalších dnech čeká plastická operace lebky.

Po výsledcích pondělních vyšetření Felipeho Massy v nemocnici v Miami Ferrari neočekává, že by se Massa do kokpitu vrátil ještě letos.

Brazilec navštívil neurologickou jednotku intenzivní péče, kde se podrobil důkladným vyšetřením u uznávaného lékaře Steva Olveye, aby zjistil, jaké šance má na zotavení.

Přestože byly prognózy dobré, tým ve svém prohlášení uvedl, že kvůli plastické operaci Massovy lebky, která jej čeká v následujících dnech, by nesázel na to, že Massa bude ještě v letošním roce připraven závodit.

"Výsledky vyšetření, které ukázaly, že tým může s Felipem na startu další sezóny počítat na 100%, byly v Maranellu samozřejmě vřele přivítány." stojí v prohlášení Ferrari.

Massovi bude v místě, kde jej trefila pružina při kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska, do lebky vložena malá destička.

Když se po operaci vše dobře zahojí a Massa bude již zcela zotaven, bude schopen pokračovat ve fyzickém tréninku, zatímco doposud byl nucen odpočívat.

"S výsledkem testů jsem velmi spokojen." řekl Massa. "Po malé operaci, kterou podstoupím během několika následujících dní, budu konečně schopen začít s cvičením, abych se dostal trochu do formy, a potom budu moci zahájit testy na motokárách.

Na trati s vozem formule 1? Nedělejme více kroků najednou. Nyní se postupně zaměřuji na fyzické činnosti, což je přece už pěkný krok vpřed."


Ferrari se v dalších dvou dnech rozhodne, kdo pojede ve druhém voze po zbytek sezóny, protože dosavadní náhradník Felipeho Massy, Luca Badoer, totiž zatím svou rychlostí zůstává daleko za očekáváním.

Jako favorit se na místo v týmu jeví Giancarlo Fisichella, podle italských médií by ale byl dobrou možností i Robert Kubica.