Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Heidfeld zkritizoval Sutilovo "stupidní" počínání

Heidfeld zkritizoval Sutilovo "stupidní" počínání

Sutil ukončil Heidfeldovu pozoruhodnou sérii dojetých závodů.

Nick Heidfeld byl po závodě rozzlobený na svého krajana Adriana Sutila, který jej neuváženým manévrem vyřadil z dnešní Velké ceny Singapuru. Jeho chování označil jako "zcela stupidní".

Pilot Force Indie se dlouhou dobu snažil předjet evidentně pomalejšího Jaimeho Alguersuariho. Při svém pokusu se ale roztočil. Následnou akcelerací se podle svých slov snažil udržet motor v chodu, přitom ale trefil projíždějícího Heidfelda.

Ten z nehody vyšel s rozlámaným zavěšením pravého zadního kola a musel okamžitě odstoupit. Sutil si dojel do boxů pro nový nos, ujel ale pouze dalších pár kol a zamířil do garáže.

"Myslím, že z televize to bylo celkem jasné." řekl Heidfeld. "Stále si myslím, že to bylo od Sutila zcela stupidní, pokračoval v jízdě a vracel se na trať, aniž by se podíval. Předkem svého vozu jsem už byl před ním a on akceleroval do mě akceleroval.

Samozřejmě jsem si myslel, že zastaví. Nechal jsem si odstup a když jsem viděl, že se hýbe, posunul jsem se doleva. Měl by se dívat, kam jede."

Na otázku, zda BMW na základě tohoto incidentu podnikne proti Sutilovi nějaké kroky, Heidfeld odpověděl: "Možná se pro něj pokusíme sehnat mozek."

Sutil se později Heidfeldovi za své počínání omluvil.

"Po startu jsem se zasekl za Jaimem a nemohl jsem si najít cestu vpřed. Nakonec jsem měl spoustu příležitostí, ale nestačilo to.

Uviděl jsem skulinu, opět jsem to zkusil, on mi zavřel dveře, trochu jsme se dotkli a já se roztočil, pak projížděl zatáčkou Nick a trefil moje přední křídlo.

Omlouvám se mu. Snažil jsem se udržet motor v chodu, neviděl jsem, že se tam blíží nějaká auta, protože byla právě za bariérou, kterou jsem měl před sebou, vozy prolétávaly zatáčkou."

Tato nehoda ukončila pozoruhodnou sérii Nicka Heidfelda. Ten totiž do této doby dojel 41 velkých cen v řadě za sebou, naposledy totiž odstoupil v Indianapolis v roce 2007.

"Samozřejmě je to zklamání." řekl Heidfeld. "Doufám, že je to zápis, který nějakou chvíli vydrží. I tak je zklamáním nedokončit závod, jako je tenhle."