Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Mattias Ekström potřetí Šampionem šampionů

Mattias Ekström potřetí Šampionem šampionů

Ve finále porazil Michaela Schumachera.

Mattias Ekström se stal potřetí vítězem Závodu šampionů, když ve finále na stadionu "Ptačí hnízdo" porazil sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera.

Stejně jako v Poháru národů se i v Závodu šampionů jelo ve finále na dvě vítězné finálové jízdy. V té první si to Ekström se Schumacherem rozdali v RoC buginách.

S půlsekundovým náskokem ji vyhrál Mattias Ekström, když ještě v polovině závodu vedl o 0.4 sekundy Michael Schumacher.

Tentokrát o vítězi nemusela rozhodnout až třetí finálová jízda, protože Mattias Ekström porazil sedminásobného mistra světa i za volantem KTM X-bow ve druhém finále.

"Je to pro mě velmi speciální den, protože jsem neměl příliš šťastný rok." řekl Ekström. "Takže je fantastické zakončit ho tím, že jsem v tomhle porazil Michaela Schumachera."

Ekström do finále proklouzl velmi hladce. Vyhrál každou svou jízdu. Porazil svého kolegu z DTM Toma Kristensena a v semifinále také novopečeného mistra světa formule 1 Jensona Buttona.

Schumacher měl cestu do finále trochu komplikovanější. Přesto dokázal porazit hvězdu WRC Mikka Hirvonena.

V semifinále se proti Schumacherovi postavil Sebastian Vettel, který byl ještě včera jeho kolegou v týmu Německa. Do finále Schumacherovi Vettel dopomohl svou chybou v závěrečném kole, když narazil s KTM X-bow do bariéry.

O drama se ve skupině A postaral Guerlain Chicherit, když havaroval v Solution F. Byla to tak jeho druhá havárie s tímto vozem druhý den po sobě. Tentokrát zničil pravou zadní část vozu, když jel proti Tomu Kristensenovi.

Velký šrám na autě udělala i motocyklová hvězda Mick Doohan. Australan na KTM X-bow při kontaktu s betonovou zdí zničil zavěšení předního kola.