Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Závod šampionů se letos nepojede

Závod šampionů se letos nepojede

Kvůli nepokojům v Thajsku musel být podnik zrušen.

Organizátoři Závodu šampionů byli nuceni zrušit letošní ročník v Bangkoku. Důvodem je neutichající politická situace v Thajsku.

Sportovní autorita Thajska spolu s představiteli Závodu šampionů společně oznámili, že současná situace nedovoluje schválení tohoto podniku, který se měl konat 14.-15. prosince.

V prohlášení organizátorů Závodu šampionů stojí, že "v současné době hledají možnosti zopakování loňského úspěchu v Bangkoku v jiném termínu."

V ulicích v uplynulých dnech při protivládních protestech zemřeli čtyři lidé, před úředními budovami jsou pak zabarikádovaní aktivisté, kteří požadují odstoupení thajské premiérky Jinglak Šinavatry.

Protestující se o víkendu pokusili dostat do kanceláře premiérky a také na úřad vlády.

Jedná se o nejhorší násilné protesty v Thajsku od jejich vypuknutí v roce 2010, kdy byla dokonce povolána armáda, aby uklidnila tisíce protestujících. Výsledkem toho byla smrt desítek lidí.

Letošního ročníku Závodu šampionů se mimo jiných měli zúčastnit také sedminásobný mistr světa Formule 1 Michael Schumacher, vítěz devíti ročníků závodu 24 hodin Le Mans Tom Kristensen či letošní mistr světa v rallye Sebastien Ogier.