Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Davidsonovi ve vstupu do F1 brání finanční situace

Davidsonovi ve vstupu do F1 brání finanční situace

"Řekli mi, že kdybych měl 5 milionů eur, dostal bych místo."

Anthony Davidson kritizuje současnou finanční situaci ve formuli 1. Výměna velkých automobilek za malé soukromé týmy totiž zavírá dveře jezdcům, kteří nemají mnoho peněz. Nové týmy totiž požadují, aby s sebou jezdec přinesl velký finanční obnos.

"Peníze jsou dnešním problémem, ostatně jako vždycky," řekl Davidson serveru Crash.net. "Vždycky to byl sport pro bohaté, ale nyní je tomu tak víc, než kdy předtím.

Několik týmů už mi řeklo, že kdybych měl pět milionů eur, dostal bych místo, tak jsem je hledal, ale nenašel jsem je. Díval jsem se do pohovky, do peněženky, několik měsíců jsem cestoval, ale nic. A v takové situaci vážně jsem.

S tím, jak odešla spousta velkých týmů a zbyly pouze dvě hlavní automobilky, je nyní těžká doba a všichni chtějí peníze, bohužel. A jinak se na to dívat nejde, leda se poohlédnout po jiném sportu."

Davidson si je ale jistý, že jezdecky na formuli 1 stále má. "Vím, že na to mám, zasloužím si tam být, ale to platí i pro spoustu jiných lidí, spousta jiných jezdců má talent, ale vy si musíte najít svou cestu do formule 1 a udržet směr. Bohužel, od té doby, co zkrachovalo Super Aguri, se mi nedaří vrátit se zpátky."

Anthony Davidson ve formuli 1 poprvé startoval v roce 2002, když na Hungaroringu a ve Spa-Francorchamps u Minardi nahradil Alexe Yoonga. Několikrát pak zaskočil u týmu B.A.R a v letech 2007 a 2008 závodil pro tým Super Aguri. Jenže v roce 2008 tento tým po čtyřech velkých cenách svou činnost kvůli velkým finančním problémům ukončil.