Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Da Matta přesvědčuje Toyotu, aby mu dala více času

Da Matta přesvědčuje Toyotu, aby mu dala více času

Chce minimálně jeden rok.

Brazilec Cristiano da Matta se snaží přesvědčit Toyotu, aby mu poskytla ještě nejméně jeden rok v kokpitu formule 1.

Bývalý šampión CART je pod tlakem z toho, jaké jezdecké složení zvolí jeho německo-japonský tým pro příští sezónu.  Na seznamu uchazečů prozatím figuruje na prvním místě Ralf Schumacher.

Ani 30-letý da Matta, ani francouzský veterán Olivier Panis, který je ve svých 37 letech nejstarším jezdcem ve startovním poli, si nemůžou být jisti závodní sedačkou pro příští rok.

"Právě teď má tým zvolit, zda příští rok pojedu. Doufám, že mi dají možnost pokračovat a dostanu šanci, protože než jsem přišel do formule 1, byl jsem ve velmi dobré situaci. Závodil jsem a také jsem závody vyhrával. Byl jsem ve špičkovém týmu, který byl jako má rodina", odkazuje Da Matta na jeho dominantní dny v CART s týmem Newman/Haas.

"Přijít sem a pracovat jen dva roky není dostatečná příležitost. Já tu nejsem od toho, abych říkal, že mi Toyota musí dát ještě minimálně rok, ale tak nějak vnitřně cítím, že by měla."

Toyota prohlásila, že o jezdeckém složení pro příští rok rozhodne do poloviny sezóny, což se stane přesně v Indianapolis při GP USA příští týden.

"My víme, že TF104 postrádá výkon a také víme, kde jsou naše slabé stránky," řekl týmový šéf Tsutomo Tomita minulý měsíc. "A nedáváme to za vinu našim jezdcům."