Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Da Matta už plánuje návrat na závodní dráhu

Da Matta už plánuje návrat na závodní dráhu

Po šestnácti měsících od těžké nehody, kdy na něj sáhla smrt.

Jako malý zázrak hodnotili lékaři uzdravení Cristiana da Matty z jeho těžké nehody před šestnácti měsíci. Téměř nemožný se tehdy zdál jeho návrat na závodní dráhu. Přesto s touto myšlenkou čtyřiatřicetiletý Brazilec koketuje stále častěji.
 
Expilot formule 1 se 3. srpna 2006 během testů ChampCar na okruhu Road America srazil s jelenem, jenž vyběhl na dráhu jezdci přímo do cesty (psali jsme zde).
 
Da Mattův stav zůstával po operaci hlavy dlouhou dobu kritický, avšak po bezmála třech týdnech se "Shorty" probudil z kómatu. K velkému úžasu ošetřujících lékařů bez vážnějších následků. Už na jaře jej pak zaměstnávaly myšlenky na návrat k závodění.
 
"Ještě uvidím, zda mi dají zelenou pro návrat k automobilovým závodům. Nejsem lékařský expert, ale očekávám, že budou chtít ještě trochu počkat," nechal se bývalý jezdec Toyoty slyšet při dubnové návštěvě závodu CCWS v Long Beach.
 
Minulý týden byl da Matta spatřen na okruhu v Daytoně v garážích týmů série Grand-Am, kam by podle spekulací mohl zamířit. Doktoři mu nicméně poradili, aby svůj comeback odložil až na rok 2008.
 
"Ale já jim řekl, že sezona 2008 začíná tady a teď, v listopadu 2007."