Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Podrobnosti k da Mattově nehodě

Podrobnosti k da Mattově nehodě

Stav brazilského jezdce zůstává nadále kritický.

Stav Christiana da Matty zůstává po včerejší vážné nehodě a následné operaci i nadále kritický. Bývalý jezdec Toyoty je po srážce s jelenem hospitalizován na jednotce intenzivní péče v nemocnici v Neenah ve Wisconsinu.
 
Při nehodě utrpěl da Matta subdurální hematom (krvácení do oblasti mezi lebkou a mozkem) na pravé straně hlavy. Zranění mu přivodilo tělo zvířete, které jej zasáhlo do přilby.
 
Podle brzdné dráhy na trati zahlédl da Matta jelena, když se blížil k vrcholu stoupání před šestou zatáčkou v rychlosti lehce nad 200 km/h. Inženýři týmu RuSport prozradili, že stačil zpomalit na zhruba 140 km/h, srážce však již zabránit nedokázal.
 
Jeho vůz se stočil doprava a bokem narazil do betonové zdi těsně za mostem, podél které doklouzal až do kačírku v šesté zatáčce, kde se zastavil o bariéru z pneumatik. Záchranný tým byl na místě do 40 sekund a našel jezdce v bezvědomí.
 
Do nemocnice, kde dvaatřicetiletý Brazilec bojuje o život, přijeli jeho přátelé a kolegové Bruno Junqueira a Oriol Servia, připojit by se měli i Tony Kanaan a Christian Fittipaldi.
 
Zpráva o da Mattově nehodě zasáhla i tým formule 1 Toyotu, za který v letech 2003 a 2004 jezdil.