Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Paul di Resta by mohl být třetím jezdcem Force Indie

Paul di Resta by mohl být třetím jezdcem Force Indie

"Řekl bych, že tam na devadesát procent jsme."

Paul di Resta prozradil, že má blízko k podpisu smlouvy na místo rezervního jezdce týmu Force India pro letošní sezónu. Tým mu dal příležitost v testech nováčků v Jerezu na konci loňského roku a s jeho výkony byl spokojen.

"Všechno se vyvíjí docela dobře," řekl Skot. "Od těch testů jsme byli samozřejmě v kontaktu a já bych řekl, že tam na devadesát procent jsme. Snad spolu dokážeme navázat velmi dlouhý a silný vztah a v budoucnu budu za Force Indii závodit."

Di Resta doufá, že pokud k podpisu smlouvy dojde, bude moci dokázat, že si závodní sedačku v roce 2011 zaslouží.

"Mají dva jezdce, Adrian (Sutil) loni odvedl velmi dobrou práci a to samé Tonio (Liuzzi). Je to boj, získat místo, a já se o něj pokusím bojovat a dokázat Force Indii, že jsem schopen sednout do vozu a odvést stejně dobrou práci, ne-li lepší."

O svém testu v Jerezu v prosinci loňského roku řekl: "V DTM jsme loni měli velice složitý rok. Nezačalo to zrovna nejlépe, ale pak jsme během roku jednali s Force Indií. A oni mi díkybohu dali šanci přijet do Jerezu a strávit ve voze tři poloviční dny.

Byla to velká příležitost a něco, na co jsem dlouho čekal, dostat vážnou šanci pilotovat vůz, a bylo to velmi produktivní. Posunuli jsme se vpřed a vytvořili si s Force Indií vztah."