Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Moss: "Button strká hlavu do lví tlamy."

Moss: "Button strká hlavu do lví tlamy."

Nicméně pravidla by mu podle něj mohla sedět.

Sir Stirling Moss věří, že se fanoušci formule 1 dočkají velké bitvy mezi oběma posledními šampiony, kteří tuto sezónu usednou do vozů McLaren. Přestože Jenson Button podle Mosse dosti riskuje, když vstopil do týmu vedle Lewise Hamiltona, věří, že by pravidla v následující sezóně mohla bývalému jezdci Brawnu sedět.

Button nahrazuje v kokpitu McLarenu Heikkiho Kovalainena, zatímco Hamilton se připravuje již na svou čtvrtou sezónu s týmem. Moss obdivuje Buttonovu odvahu, podle něj bude mít před sebou těžký úkol.

"Víte, myslím, že strká hlavu do lví tlamy," usmíval se sir Stirling na show Autosportu.

"Lewis je dozajista jeden z nejrychlejších jezdců na světě - je to závodník. Musím říct, že Button bude mít podle mě co dělat. Řekl jsem mu 'Proč to děláš?' a on mi odpověděl 'Rád soupeřím'. No, přeji mu hodně štěstí. Myslím, že ať to dopadne jakkoli, je dobrý. Vedl si skvěle a myslím, že pravidla pro příští rok by mu mohla docela sednout, takže uvidíme."

Stejně jako většina ostatních, i Moss uvedl, že je velmi těžké tipovat vítěze letošního šampionátu a očekává velmi vyrovnaný ročník.

"Je to zcela otevřené," pokračoval. "Máme tu piloty jako Alonso, ten bude samozřejmě velmi rychlý, dále Vettela... Myslím, je tu celkem dost pilotů, kteří budou v tomto roce silní."