Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vettel je novodobý Fangio, tvrdí Stirling Moss

Vettel je novodobý Fangio, tvrdí Stirling Moss

Legenda F1 popsala obhájce titulu jako nejlepšího současného jezdce.

Sebastian Vettel je novodobý Juan Manuel Fangio, takový je názor jedné z legend Formule 1, Sira Stirlinga Mosse.

Moss patřil v 50. letech minulého století k jedněm z největších soupeřů Fangia, pětinásobného šampiona, a v roce 1955 byl v barvách Mercedesu dokonce jeho týmovým kolegou. Vettel je přitom podle jeho názoru srovnatelně dominantní jako Argentinec.

"Vettel je pro Formuli 1 jako novodobý Fangio. Kromě jeho přirozených schopností nechápu, jaktože je tak dobrý, jak může být tak dobrý," řekl Moss v rozhovoru pro Reuters.

"Myslím, že Vettel je docela výjimečný, ale také má na to nejlepší auto, což je ale v pořádku, protože nejlepší jezdec má obvykle nejlepší auto.

Fangio přišel a vybral si, co chtěl, ostatní museli vzít to, co zbylo."

Ohledně současných předních britských jezdců Jensona Buttona a Lewise Hamiltona Moss prohlásil, že jejich kvality jsou sice také významné, ne však srovnatelné s Vettelem.

"Vettel je výjimečný. Oni jsou také tam nahoře, ale ne tam, kde je on. Lewis dělá zvláštní věci, jeden si nemůže být jistý. Já bych své peníze vsadil na Jensona. Ano, na něj. Lewis je úžasný, je opravdu výjimečně rychlý, ale Jenson o některých věcech přemýšlí lépe než Lewis. Třeba když prší, nebo pokud jde o rozhodování, zda zajet na výměnu pneumatik.

Pro všechny tyhle věci má lepší pochopení a jeho zkušenosti tomu hodně napomáhají."

Dvaaosmdesátiletý Moss dodal, že Vettela činí výjimečným nejen jeho schopnosti na trati, ale také jeho osobnost.

"V čem máme štěstí je to, že má Vettel skvělý smysl pro humor. Je to sakra dobrý šampion. Vím o spoustě lidí, kteří se dostanou do té pozice, ale nedají tomu zpátky tolik, kolik z toho dostanou, to on ale zvládne."